Saturday, November 8, 2008

Basarabia, adica Atlantida

Ce este Basarabia? Nu cumva o sora de care ne ascundem? O sora de care ne ferim? Despre care atunci cand suntem intrebati ce mai face, ne este rusine sa spunem ca nu prea mai stim nimic si lasand capul in jos, spunem doar " E bine, se descurca..."
Basarabia este copila luata in casatorie cu forta de un potentat...si neputandu-ne opune am lasat-o balta, cum i-o fi norocul.
Peste ani si ani, ea, tanjind sa ne vada, ne striga, ne trimite scrisori, dar noi ne simtim prea vinovati sa-i mai raspundem...
Cati romani au vizitat Basarabia? Cati romani stiu numele si unui alt oras, afara de Chisinau?
Cati romani au vizitat insa Bulgaria?...si cati romani stiu pe de rost toate statiunile de pe litoralul bulgaresc...
Cati romani si-au cheltuit banii in Basarabia fata de cati romani au petrecut in Turcia, in Grecia, in Austria...
De ce ne comportam asa? Nu este numai vina politicienilor ci si a noastra...nimeni nu ne impiedica sa mergem acolo macar in concedii, unde am fi primiti cu bratele deschise.
Basarabia este Atlantida, s-a scufundat in memoria noastra, insa stim de existenta ei si stim ca este locuita...ne facem doar ca o cautam cu mintea si nu o cautam cu sufletul.
Cati romani stiu cine este presedintele Moldovei dar cati romani stiu pe de rost nume de oameni politici occidentali?
De ce nu vrem sa stim despre cei ce vor sa stie de noi?
Atlantilor, din pacate ne doriti mai mult de cat va dorim noi pe voi.
Iertati-ne...ca poate ne va veni mintea de pe urma...
PS: din sute de telejurnale vazute...mai nimic despre voi insa stim pe de rost ce pantofi si-au cumparat manelistii si numaram foarte multe babe violate ...la stirile de la ora 5.

3 comments:

  1. in timp ce unii basarabeni vor unire cu cei care macar nici nu ne cunosc si nici macar nu le pasa cine suntem. asa cum ai mai spus, bine ca la televiziune nu uita sa spuna ce incaltaminte incalta manelistii si ce mai fac curvele pe la colturi...

    ReplyDelete
  2. da, imi pare rau, uitasem sa scriu, mi-a placut manera in care e scris articolul, fain! doar ca asta nu schimba situatia.

    ReplyDelete
  3. http://oxana90.wordpress.com/2008/11/01/basarabia-ratacita/

    ma solidarizez intru totul cu cele spuse de tine!

    ReplyDelete