Friday, November 7, 2008

Fatala lipsa de memorie

In lumea vie este capital sa ai organele de simt active. Organismele care reusesc sa isi dezvolte capacitatile senzoriale sunt elemente dominatoare. Informatiile primite de la analizatori sunt stocate in creier, astfel incat pe baza lor, atunci cand organismul reprimeste aceleasi semnale se creaza si se manifesta reflexele, vitale in lupta pentru supravietuire.

Problemele apar atunci cand memoria nu functioneaza in parametri.

Poporul roman are problema acestei memorii precare. Poporul roman uita prea repede. Reflexele sale de autoaparare in vederea conservarii nu functioneaza pentru ca slaba memorie il pune in dificila postura de a nu recunoaste pericolul, problema si se loveste din nou si din nou de aceleasi dificultati.

Iata un exemplu relevant: la ultimele alegeri prezidentiale au votat cu Basescu atat cei care il simpatizau cat si cei care au vrut sa evite cu orice pret alegerea lui Adrian Nastase. Se vorbea ca daca iese A. N. va fi dezastru, coruptie totala si moartea biologica a Sperantei. Vorbele lui Basescu, celebre de altfel, '' Adriane tu nu stii cat de mic incepi sa fii'' ne-au oferit satisfactie la acel moment.

S-a crezut ca se vor ancheta si solutiona toate acuzatiile care planau asupra acestui om. Hartuit, A.N. a intrat intr-un con de umbra, a disparut de pe TV, a devenit imaginea stearsa a celui ce fusese. Apoi, foarte abil, a simtit ca s-a implinit termenul de stocare a memoriei poporului si a iesit in lumina. Cu un face-lift ce-i drept.

Voce blajina, ton calculat, timbru vocal modificat. S-a hotarat sa candideze la Mizil, un oras de care a prins drag ca intr-o revelatie. Vrea sa ajute mizilenii. Ba chiar isi aroga o virtute din asta. Adica nu candideaza acolo din cauza ca are siguranta ca va fi ales, ci pentru ca acolo e mai util decat de exemplu, in Bucuresti (unde nu ar fi avut nici o sansa!!!). Ridicol!

Presa a facut din nou greseala de a-l aduce la viata. La viata politica. Disparuse! Nimeni nu credea ca va reveni...

E, uite asa ne distrugem noi sperantele si viitorul, acum si pururea si in vecii vecilor, pentru ca avem hard-ul mic si nu invatam nimic din tot ceea ce traim, chiar daca ne-a fost bine si mai ales daca ne-a fost rau.

Amin.

1 comment: